KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

1. AYDINLATMA METNİ’NİN AMACI VE ŞİRKETİMİZİN VERİ SORUMLUSU KONUMU:
Şirketimiz PHTR SOUND (“PHTR SOUND” ve/veya “Şirket”), müşterilere ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma Metni ile söz konusu Kanun uyarınca müşterilerin PHTR SOUND tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması hedeflenmektedir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

 

1. AYDINLATMA METNİ’NİN AMACI VE ŞİRKETİMİZİN VERİ SORUMLUSU KONUMU:
Şirketimiz PHTR SOUND TEKNOLOJİ HİZMETLERİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“PHTR SOUND” ve/veya “Şirket”), müşterilere ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma Metni ile söz konusu Kanun uyarınca müşterilerin PHTR SOUND tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması hedeflenmektedir.

2. MÜŞTERİLERE AİT KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI:
Müşterilere ait kişisel veriler, PHTR SOUND tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, PHTR SOUND tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, PHTR SOUND’nin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, PHTR SOUND’nin ve PHTR SOUND ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini de dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen:
“Aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel verilerinin işlenmesi mümkündür:
a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması. d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.
Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri veriler, kanunlarda öngörülen hâllerde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.
Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.”
Hükümleri doğrultusunda kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

PHTR SOUND mağazalarımız, merkez ofislerimiz ve depolarımız, müşterilerimizin, çalışma adaylarımızın ve çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik kameraları ile izlenmekte olup; bu sebeple mağazalarımızı, merkez ofis ve depolarımızı ziyaret eden kişilerin kimi zaman görüntülerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilebileceği ve kamu güvenliğinin sağlanması adına mevzuat gereği başta idari ve adli mercilerinden gelen talep üzerine tüm kamu görevlilerine bilgi verileceği, onlarla bu görüntülerin paylaşılabileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Tüm bu yukarıda ayrıntılarıyla açıklanan kişisel verilerinizi, başta KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 4., 5. Ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 4857 sayılı İş Kanunu, 29166 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve bu Kanunlara istinaden düzenlenmiş olan yönetmelikler olmak üzere, tüm yasal mevzuat gereğince ve yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir.
Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere PHTR SOUND Tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına İlişkin Politika’dan ulaşılabilecektir.

3. MÜŞTERİLERİN AÇIK RIZASI DOĞRULTUSUNDA İŞLENECEK KİŞİSEL VERİLER VE İŞLEME AMAÇLARI:
Açık rıza doğrultusunda işlenecek kişisel veriler ve işleme amaçları Rıza Metni’nde belirtilmiştir.

4. MÜŞTERİLERE AİT KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI:
Müşterilere ait kişisel veriler, PHTR SOUND tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, PHTR SOUND tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, PHTR SOUND’nin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, PHTR SOUND’nin ve PHTR SOUND ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde PHTR SOUND Şirket yetkilileri, iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

5. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ:
Kişisel veriler, Kişisel veriler yukarıda yer verilen amaçlarla, aşağıda belirtilenlerle sınırlı olmamak üzere; tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla, PHTR SOUND mağazaları, işyerleri, internet sitesi, mobil uygulamaları, sosyal medya mecraları aracılığıyla, kameralar ve diğer benzer vasıtalarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak elde edilip toplanabilmektedir.
müşterilerden elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma Metni ve açık rıza gerekli olduğu hallerde Rıza Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
6. VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN SAKLANMA SÜRELERİ
Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, PHTR SOUND tarafından kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.
PHTR SOUND, Kanun’a uygun bir biçimde, doğması muhtemel herhangi bir uyuşmazlık kapsamında kullanılmak üzere ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri muhafaza edebilecektir. Bu durumda muhafaza edilen kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman erişim sağlanmaktadır.
7. VERİ SAHİPLERİNİN KİŞİSEL VERİLERİNİN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK ALINAN TEDBİRLER
Şirketimizin kişisel verilerin korunmasına ve veri güvenliğinin sağlanmasına verdiği önem doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, Şirketimiz tarafından veri güvenliğinin sağlanması için, – Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
– Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
– Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,
amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

86. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK MÜŞTERİLERİN HAKLARI:
Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri veri sorumlusuna başvurarak kendisi ile ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kanun’un 28. maddesinin 2. fıkrası veri sahiplerinin talep hakkı bulunmayan halleri sıralamış olup bu kapsamda;

• Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
• İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
• Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
• Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması,
hallerinde verilere yönelik olarak yukarıda belirlenen haklar kullanılamayacaktır.

Kanun’un 28. maddesinin 1. fıkrasına göre ise aşağıdaki durumlarda veriler Kanun kapsamı dışında olacağından, veri sahiplerinin talepleri bu veriler bakımından da işleme alınmayacaktır:

• Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi.
• Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.
• Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.
• Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbarı faaliyetler kapsamında işlenmesi.
• Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

9. VERİ SAHİBİN HAKLARINI KULLANMA YÖNTEMLERİ:

Kişisel bilgileriniz …………………………. adresinden güncelleyebilirsiniz. Haklarınıza ilişkin taleplerinizi Şirketimize yazılı veya Kurulun belirleyeceği diğer bir yöntemle tarafımıza iletmeniz durumunda , talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, PHTR SOUND tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

 

Bu gizlilik politikası, PHTR SOUND ‘nin bu web sitesini kullandığınızda PHTR SOUND  ‘e verdiğiniz her türlü bilgiyi nasıl kullandığını ve koruduğunu belirtir.

PHTR SOUND  , gizliliğinizin korunmasını sağlamayı taahhüt eder. Bu web sitesini kullanırken kimliğinizi belirleyebileceğiniz belirli bilgileri sağlamanızı istememiz halinde, bu bilgilerin yalnızca bu gizlilik bildirimine uygun olarak kullanılacağından emin olabilirsiniz.

PHTR SOUND  , zaman zaman bu sayfayı güncelleyerek bu politikayı değiştirebilir. Herhangi bir değişiklikten memnun olduğunuzdan emin olmak için bu sayfayı zaman zaman kontrol etmelisiniz. Bu politika 22.10.2020 tarihinden itibaren geçerlidir.

Ne topluyoruz

Aşağıdaki bilgileri toplayabiliriz:

Ad, ülke, e-posta adresi dahil iletişim bilgileri, müşteri anketleri ve / veya tekliflerle ilgili diğer bilgiler Topladığımız bilgilerle

Ne yapıyoruz

Bu bilgileri, ihtiyaçlarınızı anlamak ve size daha iyi bir hizmet sunmak için ve özellikle aşağıdaki nedenlerle istiyoruz :

Dahili kayıt tutma (10 yıl – dijital ürünlerinizi hesabınızda saklamak için).

Bilgileri ürün ve hizmetlerimizi iyileştirmek için kullanabiliriz.

Verdiğiniz e-posta adresini kullanarak ilginç bulabileceğinizi düşündüğümüz yeni ürünler, özel teklifler veya diğer bilgiler hakkında periyodik olarak promosyon e-postaları gönderebiliriz.
Zaman zaman bilgilerinizi pazar araştırması amacıyla sizinle iletişim kurmak için de kullanabiliriz. Sizinle e-posta, telefon, faks veya posta yoluyla iletişim kurabiliriz. Bilgileri, web sitesini ilgi alanlarınıza göre özelleştirmek için kullanabiliriz.

Güvenlik

Bilgilerinizin güvende olmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Yetkisiz erişimi veya ifşayı önlemek için, çevrimiçi topladığımız bilgileri korumak ve güvence altına almak için uygun fiziksel, elektronik ve yönetimsel prosedürler uyguladık.

Çerezleri nasıl kullanıyoruz

Çerez, bilgisayarınızın sabit diskine yerleştirilmek için izin isteyen küçük bir dosyadır. Kabul ettiğinizde dosya eklenir ve çerez web trafiğini analiz etmeye yardımcı olur veya belirli bir siteyi ziyaret ettiğinizde size haber verir. Çerezler, web uygulamalarının size bir birey olarak yanıt vermesine izin verir. Web uygulaması, tercihleriniz hakkında bilgi toplayarak ve hatırlayarak işlemlerini ihtiyaçlarınıza, beğenilerinize ve beğenmediğiniz şeylere göre uyarlayabilir.

Hangi sayfaların kullanıldığını belirlemek için trafik günlüğü çerezleri kullanıyoruz. Bu, web sayfası trafiğiyle ilgili verileri analiz etmemize ve web sitemizi müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlamak için geliştirmemize yardımcı olur. Bu bilgileri yalnızca istatistiksel analiz amacıyla kullanırız ve ardından veriler sistemden kaldırılır.

Genel olarak çerezler, hangi sayfaları yararlı bulup hangilerini bulamadığınızı izlememize olanak sağlayarak size daha iyi bir web sitesi sunmamıza yardımcı olur. Tanımlama bilgisi, bizimle paylaşmayı seçtiğiniz veriler dışında hiçbir şekilde bilgisayarınıza veya sizinle ilgili herhangi bir bilgiye erişmemize izin vermez.

Çerezleri kabul etmeyi veya reddetmeyi seçebilirsiniz. Çoğu web tarayıcısı tanımlama bilgilerini otomatik olarak kabul eder, ancak isterseniz genellikle tarayıcı ayarlarınızı tanımlama bilgilerini reddedecek şekilde değiştirebilirsiniz. Bu, web sitesinden tam olarak yararlanmanızı engelleyebilir.

Diğer web sitelerine bağlantılar

Web sitemiz diğer ilgi çekici web sitelerine bağlantılar içerebilir. Bununla birlikte, sitemizden ayrılmak için bu bağlantıları kullandığınızda, diğer web sitesi üzerinde herhangi bir kontrolümüz olmadığını unutmamalısınız. Bu nedenle, bu tür siteleri ziyaret ederken verdiğiniz bilgilerin korunması ve gizliliğinden sorumlu olamayız ve bu tür siteler bu gizlilik bildirimine tabi değildir. Dikkatli davranmalı ve söz konusu web sitesi için geçerli olan gizlilik bildirimine bakmalısınız.

Kişisel bilgilerinizin kontrol edilmesi Kişisel bilgilerinizin

toplanmasını veya kullanılmasını aşağıdaki şekillerde kısıtlamayı seçebilirsiniz:

Daha önce doğrudan pazarlama amaçları için kişisel bilgilerinizi kullanarak bize kabul etmiş, sen phtrsound.com [at] yazılı veya bize info e-posta göndererek istediğiniz zaman fikrinizi değiştirebilirsiniz